Zsírszegény ételkészítés
Nem kell lemondanod kedvenc ételeidről, ha bevetsz egy kis furfangot.
Követsd a következő tanácsokat a finom és egészséges étel készítéséhez:
- Felejtsd el a bőzsírban sült ételeket (rántott hús, sült krumpli)!
Készítsd el a panírozott ételeket és a sültkrumplit sütőben. Használhatsz növényi olajat kis mennyiségben (kapható olyan kiszerelésű növényi olaj, melyet permetszerűen fújhatsz az ételre). Nem szükséges oliva-olaj használata a sütéshez, locsold meg vele inkább nyers zöldségekből készült salátádat, hogy jótékony hatása teljes mértékben érvényesülni tudjon.
Ha nagy ritkán mégis készítesz bő zsírban sült ételt, akkor kizárólag friss növényi olajat használj. Többszöri felhasználása tilos és káros, mivel rákkeltő vegyületek keletkezhetnek az olaj magas hőfokon való hevítése során!
Zsírszegény sütési módok |
Római tálban való sütés |
Sütőzacskóban sütés |
Mikróhullámú sütőben történő sütés |
Zárt térben(sütőben) fólia alatti sütés |
Teflon sepenyőben való sütés |
Fogyásra fel!
Ha fogyni szeretnél írj az egészségesmenu@indamail.hu címre!